23 КПП-та, снайперисти, Жандармерия, специални полицейски сили от Пловдив и София

...
23 КПП-та, снайперисти, Жандармерия, специални полицейски сили от Пловдив и София
Коментари Харесай

Снайперисти охраняват откриването на ЕСК 2019!

23 КПП-та, снайперисти, Жандармерия, специфични полицейски сили от Пловдив и София и работа СОБТ ще подсигуряват сигурността на 12 януари, когато е откриващото събитие на Пловдив - Европейска столица на културата. Това съобщи на специфична конференция шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Очакваме едно огромно мероприятие и поради това сме подсигурили един извънредно огромен запас сили. Една част започнаха да извършват отговорностите си от този миг, а повече съсредоточие на сили ще има на 12 януари ", разясни Илков.

Тогава ще бъдат обособени 23 КПП-та, където ще има полицейски чиновници, които ще ревизират всички гости. Съгласно закона няма да се позволяват лица във очевидно нетрезво положение, с огнестрелно оръжие или други застрашаващи предмети (като нож да вземем за пример, минералната вода няма да бъде ограничена).

" Като на едно рисково дерби ще са ограниченията, само че с една или две хрумвания повече. Няма да се пускат лица с пиротехнически средства. В защитата ще взе участие и частна охранителна компания от София. Тя има обособени отровности, съгласувани с нас ", съобщи още служител на реда номер едно на Пловдив.

Ще има няколко обособени зони - за посетителите, за публични посетители, за публицистите. Ще има медицински екипи и мобилни полицейски екипи. Ще има доброволци, които ще оказват помощ в насочването гостите къде са зоните за тях. А със заповед на кмета Иван Тотев е неразрешено потреблението на дронове на откриващото събитие.

Движението ще се провежда от КАТ Пътна полиция. По всички направления, по основни кръстовища ще има най-вероятно ръчен режим на контролиране.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР